Juffen

CatharinaCatharina Colpaert, opgegroeid in een artistieke en muzikale familie, kreeg de smaak voor de klassieke muziek al vroeg te pakken. In de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven studeerde ze viool bij Mevr. Bracke. Na de humaniora bleef ze in het Lemmensinstituut en haalde ze bij Wim De Moor haar ‘Meester in de viool’ en aggregaatsdiploma. Daarna volgde ze nog 2 jaar master classes bij oa. Corrado Bolsi in het ‘Conservatorio del liceu’ in Barcelona. Na jaren reizen, waarbij ze vooral in Spanje en Frankrijk verblijft, is haar eindbestemming BelgiĆ« waar ze zich volledig kan vinden in de Suzuki-methode en zijn filosofie.
Catharina geeft al sinds 1997 les (sinds 2008 in Gent) en speelt bovendien als freelance violiste in verschillende orkesten en ensembles. Zij is ‘Meester in de muziek viool’ en heeft het getuigschrift om les te geven volgens de Suzuki methode uitgereikt door de Internationale Suzuki vereniging. Ondertussen volgde ze ook de Dalcroze opleiding en de studie van CML (children music laboratory) en Music Mind Games waar ze een doelgerichte manier vond om de violisten van de Suzukiacademie te leren muziek lezen.

Emelie De Bruyne kreeg haar eerste vioolles toen ze zeven jaar oud was aan de academie Muziek, Woord en Dans van Sint-Niklaas. Ze kreeg les van Joanna Vlaeminck, waarbij ze tot op heden de opleiding specialisatie volgt aan de academie van Willebroek. Op haar 18de studeerde ze verder aan LUCA School of Arts, Campus Lemmens bij Elisa Kawaguti, waar ze in 2018 haar master behaalde. Emelie volgde reeds masterclasses bij verschillende violisten. In 2019 behaalde ze haar Master in Kamermuziek en haar diploma van Specifieke Lerarenopleiding. Als violiste is ze samen met gitariste Ine Clerckx actief in Duo Elles, deed ze orkestervaring op in Flanders Youth Orchestra, een project dat werd opgericht door Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra en het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen en is ze actief als freelance violiste in verschillende orkesten en ensembles. Ze behaalde het getuigschrift van de Internationale Suzuki vereniging om les te geven volgens de Suzuki methode.